HET PROGRAMMA

Hoe ziet het programma eruit?

Aanmelden

Ben je enthousiast over het muziekprogramma dan schrijf je je via deze website eenvoudig in. Na ontvangst van je inschrijving gaan onze bandcoaches aan de slag om jou te matchen aan andere muzikanten op basis van ervaring, muziekstijl en voorkeursdag. Bij vragen of een succesvolle match, neemt de bandcoach contact met je op.

Aan de slag

Je ontmoet je andere bandleden en de bandcoach op één van de vier locaties in Zoetermeer. De bandcoaching vindt wekelijks plaats op maandag, vrijdag of zaterdag en duurt gemiddeld 60 minuten. Zes weken lang gaan jullie aan de slag met je eigen gekozen muziek en word je bijgestaan met persoonlijke tips en adviezen van je coach.  

Lab-sessie

Hebben jullie al een bandnaam? Dan is een mooi logo op een t-shirt of bierviltje (leuk voor het optreden!) wel handig. In overleg met de band wordt een sessie in het Digital Art Lab ingepland, waar je kennis maakt met de verschillende mogelijkheden voor logo-ontwerp of het afdrukken ervan.

Workshop soundcheck

Nu het bijna zover is, is het handig dat je weet waar je op moet letten als je op een podium speelt. In deze workshop, voorafgaand aan het optreden, leer je in een uur de belangrijkste zaken, als: de juiste volgorde van een soundcheck toepassen, de balans tussen de verschillende instrumenten weten te vinden en de juiste frequenties instellen, zodat jullie straks helemaal voorbereid en als één klinkend geheel het podium op kunnen.

Optreden

Last but not least, het moment waar je hard voor hebt gewerkt: het podiumoptreden. Zie jij jezelf al staan tussen de line-up van de Bandnight bij JJ Musichouse of Cultuurpodium Boerderij? Afhankelijk van je repertoire wordt de speeltijd bepaalt. Voor je opgaat, zie je tussen het publiek nog net je vrienden die je toejuichen en daar ga je….. Dat wordt knallen!

Heb je in de tussentijd vragen? Stuur een DM via Instagram. of stuur een mail naar  info@thepopfactory.nl